30 April 2011

Strawberry Chilled Cheese Cake


Strawberry Chilled Cheese Cake order dari Shae utk kawan dia yg akan bertunang...


Nie plk order dari Salmah Meru utk makan2 sj, mula2 buat cake nie dulu utk try buat shell tu, yg nie x berapa cantik sbb 1st time buat..

23 April 2011

Cake Caramel

2 biji Cake Caramel satu tu order dari  Lecture MSU satu lg tu dari Salmah.. 


Masa Najmi datang ambk kek nie baru jer kuar oven nasib baik sempat terbalikan utk dia, masa sampai kat dia kek nie panas2 lg... 


Cake nie memang sedap klu mkn sejuk2, boleh tahan 5 hari klu tak abis mkn...

17 April 2011

2D Rich Chocolate Moise Cake


Jumaat lps pza sibuk buat cake utk si comel ariessa anak k.Baayah seri kembangan, akk nie memang selalu order dgn pza klu dia wat apa2 majlis, k.Baayah nie memang regular customer paling lama, ingat mlm jumaat tu nak g hantar tp disebabkan en hubby ada program dkt puchong pza mintak tolong dia g hantar jer tak yah lah g 2 kali kan jimat masa & minyak tul tak... hihihi

09 April 2011

Cheese Tart


Hari nie jgk pza terima order utk 150 biji Cheese Tart, kwn2 kita nak rasa campur2, kul 1.45pg baru siap buat semua tempahan sbb awal2 tu kakak ipar datang belajar buat kuih kat rumah, selesai dia dulu baru lah pza mula wat order utk hari nie, pza buat awl2 sbb pg pkul 9 pg pza kena buka tuisyen plk..


Untuk rujukan price sila rujuk kat sini yer..

Chilled Cheese CAke


Hari nie pza terima order dari Yan Klang yg tinggal kat Sri Andalas, Yan order 1 biji Chilled Cheese Cake & 50 biji Cheese Cake...

Birthday Boy 040411 (Cake 2D Fish)

Seperti biasa tiap2 tahun InsyaAllah akan buat sambutan hari lahir Qais anak pza kat Pusat Tuisyen Mawar Intelek (PTMI), pza sj buat kat tuisyen sbb ramai sikit budak2 klu buat kat rumah tak ramai yg boleh datang pas2 ksian yg nak datang tu kena panjat tangga sampai 3 tingkat, tunggu lah pza dtg umah bawah InsyaAllah pza buat kat rumah pula boleh lah kwn2 semua datang sbb klu buat kat rumah mesti lah buat hari minggu kan....

04/04/2011 genap umur Qais 2 tahun, kejap jer rasa dah 2 tahun, tp tak berapa pandai nak ckp lg baru boleh sikit2..


Nie lah Cake Birthday Boy, cake 2D ikan.. 


Nie semasa majlis hari Lahir Qais


Cup cake hasil keras tanggan pza yg pertama..



Terpegun sbb semua org ada kat dpn, siap sedia utk nyanyi lagu birthday..


Suka tul bila semua org nyanyi lagu..


Majlis makan pun bermula..


Semua student sibuk ambil makanan, puas hati kali nie sbb kebanyakan mkn pza masak sendiri..


Qais dgn kakak Maisara, suka betul qais dgn kakak nie.. sejak dari maisara nie masuk tuisyen kat PTMI..

08 April 2011

Cake Caramel

Nie cake yg ke2 laris selain MBC tu, cake nie ada caramel kat bawah tp bila dah masak caramel tu ada kat atas, sbb telah ditebalikan...

Memang sedap cake nie sbb cake tu gebussss....klu tak pecaya cuba lah rasa sekali mesti menambat  hati kawan2 semua..




Tak tau nak cakap apa yg pasti memang sedap, berbaloi walaupun susah nak wat cake nih...

Classic Brownish

Yg nie plk Classic Brownies, memang sedap sbb kurang manis, utk kawan2 yg x suka manis2 tu boleh lah try brownies nie...

Classic Brownies, Chilled Cheese Cake & Carrot Cake..


Marble Cheese Brownies, Classic Brownies & Cheese Tart


Classic Brownies...

Marble Cheese Brownies

Cake nie memang terhangat dipasaran, memang sedap klu dah rasa mesti akan order lg..


2 biji Marble Cheese Brownies baru kuar dari oven..


Nie order lain2 hari tau..

Red Velvet Cheese Brownies

Setelah agak lama pza x update blog nie, labah2 pun dah buat sarang rasanya...
Utk tak menghampakan kawam2 semua pza update order yg dah lama tersimpan...

Layan jer yer...



Red Velvet Cheese Brownies


Dah x ingat order dari sape sbb dah lama sgt simpan dlm laptop nie, hari nie baru ada masa nak update semua gambar2 yg tersimpan..

From Home To Home Deli Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | web hosting