22 December 2011

Cake - Karamel Pelangi

Kek karamel nie order dari Erda.. Erda cakap nak datang ambk kat Giant Shah Alam pukul 1.00tgh, sblum pukul 1.00ptg tu pza dah keluar takut nanti customer tunggu pza lama pulak kan..

Alangkah malang nasib pza smlm, pza tunggu sampai pukul 1.30ptg Erda tak sampai2 bila pza call dia cakap dia terlupa yg dia kena datang ambk kek dgn pza.. pza pun satu nak keluar umah tu tak call dulu.. jadikan sebagai pgajaran supaya lain kali dah tak jadi mcm nie, nasib baik lah memang pza nak kena gi beli buah kat Hero sbb nak buat Fruit Tart Zety kalau tak rasa buang masa macam tu jer... sabar jer lah kan..

Ape pun sebelum pukul 6.00ptg Erda datang ambk kek kat umah pza nasib baik dia jumpa.. sebenarnya umah pza senang jer nak datang klu dah tahu gian tu kat mana kat dlm blog pun pza ada letak map mcm mana nak datang umah @ pusat tuisyen utk pick up.

Ape2 pun terima kasih yer Erda jauh betul datang ambil kek harap erda berpuas hati lain kali order lagi yer..

Tart - Fruit Tart dgn Cream Cheese

Order nie dari Zety, jumaat lepas dia dah order 100 biji, semalam dia order lagi 100 biji dia cakap family dia semua cakap sedap tu yang repeat order lagi tu Alhamdullilah kalau sedap.

Zety datang ambil order dah malam dekat2 pukul 11.30mlm dah en suami pun dah nak tidor sebab esok dia nak kena keluar g office awal ada meeting katanya pukul 9.00pg tu, nasib baik lah dia dgn rela hati turun hantar order dkt Zety, terima kasih bnyk2 yer Abg Sayang Love U so Much....

Ape2 pun terima kasih juga pada Zety jauh tu datang ambil order dari Gombak tau, harap lepas nie order lagi yer...

Tart - Blueberry & Strawberry Cheese

Cheese tart order dari Kota Damansara


Nie order dari Ina Kota Damansara, sebelum ni ina order birthday kek untuk anak dia, kali nie dia order cheese tart utk hantar kat nursery anak dia..


Yang nie pulak order dari kawan Ina, kawan dia order blueberry cheese tart..


Terima kasih yer ina harap berpuas hari,lain kali order lagi yer..

18 December 2011

Cake - Kek Coklat Lembab Mickey Mouse


Order ni dari Ina Kota Damansara , order utk hari nie... hehehe Ina call dia ckp nak gambar Mickey  tp kalau ta ada Mickey gambar  Barney pun tak apa, kebetulan pza g kedai jual barang2 kek ada gambar nie memang reseki  adik Syafiqah nak dapat gambar Mickey..

Edible imej nie murah sikit kalau beli yg dah siap kat kedai harga RM11.00 jer kalau tempah tu mahal boleh sampai RM20.00++ 

Harga kek mcm nie pza tak ambk xtra caj apa2 pun.. harga kek pastu tambah harga edible imej tp deco simple2 jer lah 

Macam kek nie Ina mintak pza buat kek coklat lembab, harga kek RM35 lepas tu tambah harga edible imej RM11.00 jumlah semua RM46 jer lah

Harap ina berpuas hati lah yer dgn kek yg pza hasilkan tu lain kali order lagi yer..

Cake - Kek Caramel Pelangi & Beef Lasagna


Order ni dari Kak CT Zaleha, akk nie pza kenal dah lama tapi tak pernah jumpa.. selalu jgk kak ct nie order tapi gi hantar selalu tak dapat jumpa dengan dia...

Akhirnya order yg nie kak ct dtg dgn adk dia sarah, sarah nie pernah jd cikgu kat tuisyen pza, memang cikgu yg baik budak suka dgn dia.. 

Apa2 pun kak ct ckp lasagna dgn kek tu sedap, adk kak ct yg sorg lg tu pun dah promote kat office dia...

Harap kak ct dgn keluarga berpuas hati lain kali boleh order lg yer...

Cake - Princess

Kek yang telah ditempah oleh Kasturi, sebenarnya ada sejarah kek nie....

Sejarah dia Kasturi mintak pza buat kek nie 31/2kg tp bila dah buat pas2 pza timbang tak sampai 31/2 kg, pza call bg tau dgn Kas pas2 pza bg cadangan lah buat sebiji lagi utk cukupkan 31/2kg tu..kek nie boleh buat 2 tingkat klu tak letak gambar Princess tu..





Harap Kasturi berpuas hati lah dgn kek nie.. lain kali dah boleh agak dah bila ada tempahan kek besar2 nie...

Terima kasih banyak2 Kasturi lain kali order lagi yer...

Cake - Brownie Lapis Cheese & Beef Lasana

Yang nie pulak order dari Fad Klang.. Beef Lasagna dengan Brownie Lapis Cheese nie kali kedua Fad order, kali pertama masa Raya Haji hari tu... dia bawak balik kg kat Pendang Kedah, rupa2 nya Fad nie org kg pza jgk...

Apa2 pun terima kasih bnyk2 yer Fad harap berpuas hati, lain kali boleh order lagi yer...


Cake - Angry Bird

Adoyai cik malas melanda piza ni,... dah lama blog nie tak diupdate rasanya dah dekat satu bulan kot...


Ok lah cakap banyak tak mau alang2 cik rajin datang baik pza update siap2 gambar2 kek sepanjang blok dibersawang...
Kat atas nie kek Angry Bird, nie kali pertama buat ke nie... nasib baik en suami ada boleh lah da tolong lukis untuk buat mata dan mulut burung marah nie...

Apa-apa pun terima kasih lah pada IKE Klang sbb sudi order kek dgn pza harap berpuas hati lah yer..

From Home To Home Deli Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | web hosting