31 October 2011

BBQ PTMI

Petang semalam pza berBBQ dgn pelajar2 Form 5 PTMI, plan dah lama tp nak kena cari tarikh yg sesuai baru lah rancangan nie boleh berjalan lancar, sbb melibatkan ramai pihak jadi kena lah betul2 ok baru boleh buat maklumlah en suami nie kerja kadang2 kena outstation tu yg susah sikit kalau nak plan buat apa2.... nie pun bernasib baik dia tak jadi g Johor kalau tak memang tak jadi jugak lah BBQ nih... 

Ape2 pun jom kita layan gambar2 semalam


Udang yg bnyk si Adlan yg bawak, student yg palaing awal sampai kat tempat BBQ nie..


Ayam yg telah diperap oleh Cikgu Zalifah, memang sedap....

Udang & Ayam sedang dibakar....



Lasagna & Macaroni goreng (terpenyek sbb botol air mineral terbalik atas dia, nasib baik tutup dgn aluminium foil)


Puding jagung dati Aidi..


Sosej yg bnyk sampai tak abis bakar dari Aidi jugak...


Kek, keropok, kacang air botol dari Afif Syazwan


Dalam periuk tu kuah Spegeti dari Harifah 



Dalam plastik tu jagung manis dati Adlan jgk...



Ada lg student lain tapi tak dapat nak join sekali...





Yg bertudung tu Cikgu Zalifah, cikgu yg paling sporting..






Qais mcm biasa tak lepas dgn helmet...


Org kuat majlis BBQ


Tu sj gambar yg sempat ambik, sbb masa tengah syok bakar tu angin n hujan turun dgn lebatnya nasib baik ada bumbung tu pun basah jgk sbb tempias.

Pesanan utk student F5 PTMI, BBQ sudah harap boleh jawab soalan dgn jayanya masa paper SPM nanti, jgn hampakan harapan mak ayah....




29 October 2011

Lasagna Size Medium...

Hari nie pza buat order lasagna utk medium size pulak, sebenarnya kan tiap kali buat lasagna nie tergoda tau dgn bau dia rasa mcm nak mkn jer...

Nasib baik lah godaan tu leh bertahan lg klu tak mesti abis lasagna tu tak sempat sampai kat customer..


Nie size medium jer kawan2, klu nak order share dgn member tu boleh lah, size sama jer dgn yg besar size medium nie 4x8 inci, sebiji RM30, memang berbaloi sgt2 klu beli sbb kat dlm tu ada macam2 cheese pun bnyk....

Beef Lasagna Sedap....

Semalam pza dpt order utk 3 biji Beef Lasagna 2 biji order dari akkk Nurlela satu lg order dari akk Ita Ara Damansara, memang agak sibuk lah semalam sbb dlm masa yg sama ada order utk Cheese Tart jgk dari Wanie Politeknik Shah Alam dan Ann Dari Bukit Raja Klang, habis jer masak semua pza kuar utk delivery kat semua tempat.. 

Alhamdulllah pza sampai rumah dlm pkul 4.00ptg mcm tu, memang tak sempat nak on9 fb pun semalam upload gambar pun guna hp jer masuk fb, blk tu baru sempat nak buka tgk2 dah ada 24 notification semua tanya pasal lasagna, yg best tu yg baru pza delivery pun dah siap bagi komen ckp sedap lasagna tu, alhamdullilah sgt2 harap2 lps nie order lg la yer....



Gambar cheese tart pza tak sempat nak ambil pun sebab sibuk sgt2 ...

24 October 2011

Order & Order ....

Assalamualaikum.... wahhhhh lamanya pza tak update blog nie dah naik bersawang dah, alang2 dah update pza masukan semua gambar order yg dah bersimpan lama kat fb tu...

Ape2 pun jom layan jer gambar2 order dari kawan2 kita...


Brownie Lapis Cheese



Kiwi Cheese Tart utk hantaran pertunangan 


Strawberry Cheese Tart


Fruit Tart with Cream Cheese order dari Mila Wati & Muiz


Blueberry Cheese Tart ..

Nanti raya haj pza blk kg, sape2 yg nak order boleh lah bg tau kat pza awal2 yer...

12 October 2011

Tempahan Hari Raya Aidiladha 2011(06/11/2011)


Assalamualaikum dan salam sejahtera semua, Raya Haji dah tak lambat lg klu tak salah 06/11/2011 kan... dengan itu pza dengan rasminya membuka tempahan untuk Hari Raya Haji nanti, kalau tak ada aral melintang pza akan pulang ke kampung hari jumaat sebelum raya nanti...

Sape yg nak order tu boleh lah buat tempahan yer tp mesti lah pick up hari khamis sebelum raya yer...


Almond Rocher 
50 biji RM25


Tart Coklat Badam
50 biji RM26


Tart Nenas
50 biji RM24


Tart Blueberry
50 biji RM25


Almond London
50 biji RM26


Biskut Dahlia/Samperit
50 biji RM20

Kalau sape2 nak order boleh lah call pza kat no nie 012-544 2482 kalau pza tak angkat phone msg pun ok...

04 October 2011

Kebaikan Lactolite..

LACTOLITE
Merupakan minuman Serbuk Yogurt Kultur Hidup dan Inulin yang menggabungkan kebaikan kultur hidup dan inulin bagi menjamin kesihatan sistem penghadaman (gastrousus) dan badan kita. Ia adalah sinbiotik yg menggabungkan kedua2 probiotik dan prebiotik, tidak mengandungin sebarang herba atau bahan kimia yang bersifat laksatif (julap) makanya, sama sekali takkan menyebabkan kekejangan perut mahupun cirit-birit

Apa itu Lacto-Lite???
1) NURICH LACTO-LITE adalah yogurt kultur hidup & inulin menggabungkan kultur hidup dan inulin untuk menjamin kesihatan sistem penghadaman.
2) NURICH LACTO-LITE adalah sinbiotik yang mengabungkan kedua-dua probiotik dan prebiotik.
3) NURICH LACTO-LITE tidak menyebabkan kekejangan perut mahu pun cirit birit.
Kandungan Lacto-Lite
1) Inulin
2) Serbuk yogurt dengan kultur hidup
3) Serbuk konjak
4) Oligo-fruktosa
5) Maltodekstrin
6) Serbuk vanila dan silikon dioksida
7) Kondisioner makanan (agen antipengerakan) yang dibenarkan
Kebaikan Lacto-Lite
1) Lactolite dpt bantu singkirkan toksin dalam badan
2) Tingkatkan metabolisme dan mempercepatkan proses penurunan berat badan
3) Menggalakkan pertumbuhan bakteria baik untuk perut
4) Membantu dalam penghadaman dan bertindak mencegah sembelit
Panduan minum Lacto-Lite
Minum 1 sachet sehari : Minum sebelum sarapan pagi coz masa time tu perut masih kosong dan takde apa nak lawas lagi. Nak kasi perut sihat, it is good if minum masa perut kosong ya. Tapi if u all tak sempat nak minum awal pagi tu, leh ja minum sebelum tido, tapi pastikan sekurang-kurangnya 4 jam selepas dah jamu dinner.
Since Lacto-Lite ni dalam bentuk serbuk :
1) Larutkan sahaja dalam ke dalam 200ml air suam (nak mix dengan jus buah-buahan pun bole)
2) Kacau dan terus minum
3) Elakkan penggunaan air panas
Jgn lupa, sentiasa minum air dalam kuantiti yang banyak (800ml) untuk bantu proses detoksifikasi dan meningkatkan kesihatan badan!!!!
CARA LACTOLITE MEMBANTU MENGURANGKAN BERAT BADAN
1. pernah tak lepas korang makan dengan jayanya, korang still rasa lapar.. or rasa mcm ni bole makan lagi nih.. bole masuk lagi ni.. kannnn.. itu sebab kandungan bakteria baik dalam usus sudah semakin berkurangan so usus yg bersifat macam stokin tu akan mengembang dan kembang untuk isi makanan yang korang makan menyebabkan perut korang buncit hebat terbaik!!!


2. makanya dengan mengamalkan Lacto Lite ni, sisa makanan atau nama kampungnya najis berlonggok dalam usus tu akan dinyahkan drp sistem usus dan menggalakan pertumbuhan bakteria2 baik supaya penyerapan nutrien lebih berkesan..so makan sikit pon dah bole kenyang..kalau makan lebih jugak tu nafsu namanya.. part tu xleh nak tolong la kecuali, pakai Premium Beautiful..sebab Premium Beautiful ade infra-red yang bole memboost-kan metoblism badan dan fabrik yg bole membantu membentuk tubuh.. so nnt dah kurus, takde la gelebeh2 sana sini..
Sekotak=25 sachet= RM150
Nak special price boleh msg atau call pza..


* Sejak pza minum nie berat dah turun 6kg walaupun belum habis 1 kotak, pas2 ada satu kain baju kurung moden nie pza tak boleh pakai sbb ketat kat punggung tp bila ambk lactolite nie pza dah boleh pakai, bkn tu jer zip kain tu pun pza dah boleh tarik sampai habis...



02 October 2011

Order dari Akk Hairu Sec 27 Shah Alam

Salam semua...hari nie pza buat tempahan utk akk Hairu dia duduk dkt sec 27, kebetulan en somi pulak tak ada sbb kena g outstation jd secara tidak langsung pza kena beranikan diri utk hantar sendiri lah tempahan nie...

Sebenarnya pza pernah sampai kat sana tp disebabkan masa g tu en somi yg drive jd tak ambk tau sgt lah , sekali kena g sendiri baru gelabah, tp tak apa en somi ckp nanti dia bg tau jln mcm mana nak g ke sana...

Sbb yakin mesti boleh sampai so pza pun g sendiri dgn hanya call en somi tanya jln nasib baik jgk lah en somi nie bab nak bg tau jalan memang dia terer lah, akhirnya sampai jgk kat sana walaupun ambk masa dkt2 1 1/2 jam, nasib baik lah keluar awal dari rumah sbb memang dah tau mesti lmbt sampai sbb nak cari jln dulu...

Ape2 pun pza dpt pgajaran kat sini walau apa pun yg kt buat mesti yakin dan berani klu tak berani sampai bila nak mangharapkan org lain kan....


Beef Lasagna 


Brownie Kukus Lapis Cheese, Marble Chocolate Cheese , Kek Karamel pelangi & Beef Lasagna



From Home To Home Deli Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | web hosting