31 May 2011

Edible Imej Cake

Maaf bnyk2 pza terdelete plk post yg lepas2 skrg nie kena lah letak blk gambar2 cake nie..
Apa2 pun layan jer yer...





30 May 2011

Pokok - MUH & Hazama


Tersesat malu bertanya
Tak tahu tak tahu kemana
Terlalu banyak alasannya
Duk terdiam

Menyusur dikaki lima
Terlihat bayang wajah kelmarin
Tersentuh hati bagai luruh
Tanya sama pokok apa sebab goyang
Jawab angin yang goncang
Terbang burung terbang
Patah sayap diduga
Seandainya rebah
Kau masih ada

Terlalu mahu dan mahu
Terlupa apa yang perlu
Terlalu banyak alasannya
Duduk terdiam

Tak mudah namun tak susah
Terserah atas pilihan
Tersentuh hati mula luruh

Tanya sama pokok apa sebab goyang
Jawab angin yang goncang
Terbang burung terbang
Patah sayap diduga
Seandainya rebah
Kau masih ada

na na na na na na na na na
na na na na na na na na na na na

Kau masih ada
Kau masih ada
Kau masih ada
Kau masih ada ... ooooooo

Terlalu mahu dan mahu
Terlupa apa yang perlu
Terlalu banyak alasannya
Duduk terdiam

Tak mudah namun tak susah
Terserah atas pilihan
Tersentuh hati mula luruh

P/s:- ada lirik yg maksud mendalam klu btul2 menghayati...

Happy 3rd Anniversary 2011


30hb May 2011 genap lah 3 tahun perkahwinan yg pza dgn suami bina, segala rintangan halangan sebelum dan selepas kawin tabah kami tempuhi,  selama 3 tahun menempuh orak dan duri kami telah dikurniakan seoarang anak yg diberi mana MUHAMMAD QAIS DARWISY, anak yg memberi kegembiraan dan semangat untuk terus berjuang dalam menempuh liku2 kehidupan...


Bila buka laptop tiba2 kuar gambar nie kat destop, En suami bngun bangun pagi2 buatkan nie sebagai kejutan, tak perlu hadiah yg berharga utk diberikan cukuplah sekadar ingatan...

Ingat nak buat makan2 dkt PTMI tp kalau nak buat kena buat hari Rabu barulah ramai sikit, kebetulan plk 1hb Jun 2011 dah cuti sekolah jd jamuan mkn2 ditangguhkan sehingga cuti sekolah habis plan tu nak buat 15hb Jun 2011 ape2 pun nanti pza inform lg sekali yer..

Ape2 pun harapan pza semoga apa yg kami rancang akan dipermudahkan urusan...AMIN

28 May 2011

Cheese Tart


Banyak minggu jgk cuti buat Cheese tart nie, aksik buat cake sj, minggu nie ada tempahan Cheese Tart boleh tahan jgk lah bnyk 2 hari 250 biji, Alhamdullilah rezeki anak, order nie ada hantar dkt Nurul jgk masa g Equine tu lps dia dpt tu dia otw blk dia msg akk sedap sgt2 sy dah x sabar nak mkn...

Cake Coklat Moise


Nie plk order dari Ana utk kwn dia, ana memang selalu order, kwn ana nak cake kosong jer tak nak tulis apa2 atas cake, jd pza pun memang tak tulis apa2 lah, cuba letak manik gula warna warni jer utk ceriakan cake tu..

Cake Coklat Moise


Order dari akk Olin dari Putrajaya tp pza hantar dkt McD Equine jer sbb memang dah janji nak hantar dkt situ sbb akk Olin order satu biji jer, klu order lebih dari  RM100 boleh lah pza hantar sampai Putrajaya, akk Olin order cake nie utk hantar ke Tadika Amer, harap akk olin berpuas hati dgn deco yg tak seberapa nie...

Marble Coklat Cheese


Cake nie order dari Zana utk Husband dia semperna b'day, elok jer sampai kat tempat yg dijanjikan Zana call dia pas2 bg tau Husband dia nak dtg ambk memang btul2 surprise lah sbb Zana bg tau blk umah Husband dia tergejut sbb rupa2nya cake yg dia g ambk tu cake hari jadi dia.... so sweetttt.....  

19 May 2011

Kuali Non Stick 40cm


KUALI NON STICK 40CM HARGA ASAL RM 175.60,SKRG ADA DISCOUNT 25%, HARGA SELEPAS DISCOUNT RM 131.70, JIKA BERMINAT BOLEH BANK IN DEPOSIT 50%, PROMOSI SAMPAI AKHIR BULAN MAY 2011 TAPI STOK TERHAD SIAPA CEPAT DIA DAPAT...

05 May 2011

McC BeNtUk LoVe


Smlm en suami call dari office kwn satu office dia nak tempah kek b'day utk isteri dia, ohhh so sweet, isteri dia kerja sama office jer..

Dia call pun dah pkul 4.45ptg memang masa tu siap2 nak g buka tuisyen dah, memang blk kul 10 mlm baru boleh buat lah cake tu,dia mintak buat bentuk love, kebetulan memang acuan bentuk love dah ada kat dlm simpanan tunggu masa jer nak kuarkan dari simpanan...

Blk kul 10mlm siap2 buat cake, kena tunggu bagi cake tu sejuk dulu baru boleh salut coklat kat atas dia, ting tong ting tong tgk jam dah pkul 2 pg baru cake tu siap, kena siapkan jgk mlm tu sbb pg2 en suami dah nak bwk g office kebetulan plk dia kena outstation...

04 May 2011

Jom Makan Durian Free


Hari sabtu lps en hubby blk dari kerja pas2 dia ajak g mkn durian free dkt Cahaya SPK,  hati pun berbunga2 lah, disebabkan hari tu kena hantar order kat Kg Melayu Subang jd kena lah keluar awal sikit sbb klu lmbt mesti org dah ramai , masa keluar umah tu ada lalu dpn banner nie pas2 en hubby baca sekali lg pas2 baru perasan yg mkn durian free tu bkn hari tu tapi 7hb lah, kecewa rasa hati en hubby sbb 7hb tu dia x ada kat sini kena outstation dkt Kedah.

Jd kepada sesiapa yg nak mkn durian free tu boleh lah p Cahaya SPK nie mkn durian puas2, klu nak tau kat mana Cahaya SPK nie boleh cari dkt Google yer kawan2..

From Home To Home Deli Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | web hosting