28 November 2010

Marble Cheese Brownish utk PTMI

Esok 29/11/2010 bermula sesi pendaftaran tuisyen utk tahun 2011, pza wat khas cake MARBLE CHEESE BROWNISH utk semua yg datang daftarkan anak2 dia org kat PTMI. Bukan ape x kan org datang daftar x nak jamu ape kot kan, biar sikit dari tak ada langsung kan, pza pun x plan pun nak wat makan2 kat PTMI tu secara spontan terfikir nak wat makan2 semperna sesi pendaftaran bermula, so sesiapa yg datang esok dapat lah merasa cake nie....

27 November 2010

Fruit Tart & Marble Cheese Brownish

Nie 100 FRUIT TART order dr K.Ina Usj 20 first time wat nie terketar2 jgk lah tangan kayu nie nak hias buah atas cream cheese , K.Ina nak order masa raya Haji ari tu tp pza x sempat nak wat sbb order terlalu lah bnyk masa tu..harap k.Ina sekeluarga berpuas hati lah yer dgn FRUIT TART nie...

Yang nie plk MARBLE CHEESE BROWNISH order dr Fadia sec 7 Shah Alam , first time g sendiri kat sec 7 tu nasib baik lah sampai dgn selamat. Masa cake nie siap tergugat jgk tgk, dgn bau dia yg hmmm memang myelerakan nasib baik lah kuat iman klu x abis cake nie pza kerjakan, fadia order 30 biji CUP CHILLED CHEESE CAKE  n 150 CHEESE TART  jgk tp pza x sempat nak ambik gambar sbb elok jer nak ambik ada org call tanya pasal tuisyen lps tu dah tak ingat terus g hantar kat Fadia, tunggu lah kot2 Fadia ada ambik boleh pza letak kat sini...

Nie pza close up sikit bg semua terliur, memang sedap x rugi klu cuba...

Yg nie lah CHILLED CHEESE CAKE order dari kak Ina USJ 20 jgk harap2 berpuas hati lah dgn deko yg x seberapa nih... K.Ina nie leh dikatakan regular customer jgk, ramai jgk kwn2 dia yg order dgn pza lps mkn...

Hmm sedap tau rugi klu x cuba, ada rasa ICE CREAM + YOGURT  memang x muak klu mkn bnyk2...

Kasi tgk lg dekat sikit lah yer ....

Nie pun order dari K.Ina jgk utk b'day anak sulung dia harap berpuas hati dgn deco n tulisan tu tuan yg selalu tulis atas cake nie kena outstation jd terpaksa lah pza tulis sendiri...

Cake kat dlm tu MARLE CHEESE BROWNISH 




Hari nie paling sibuk sekali pg2 kuar g sec 7 hantar tart n cake kat Fadia, elok jer blk sampai rumah ada lak org call nak daftarkan anak dia kat tuisyen ALHAMDULLILAH rezeki, dia daftar 3 org anak dia kat tuisyen pza std 5, form 2 dan form 3, harap2 minggu dpn lg ramai yg daftar boleh lah start tuisyen 6/12/2010 utk budak2 UPSR, PMR & SPM tahun depan..

23 November 2010

Cheese Tart Saiz Besar

Cheese Tart saiz besar order dari Eida Cheeras 200 biji utk majlis tunang abg dia, saiz besar nie klu mkn memang akan trasa lah cheese tu sgt2 sbb ruang nak letak cream tu besar...

Chilled Cheese Cake & Marble Coklat Cheese Cake

Marble Coklat Cheese Cake order dari Ina Bangi, kebetulan En Hubby ada meeting dkt bangi so boleh lah ina merasa cake2 nie, dia order dah lama tp disebabkan masa x ada x sempat lah nak hantar sampai ke Bangi sana.

Nie plk CHILLED CHEESE CAKE , ina ckp sedap cake nih kalah Secret Recipe...

18 November 2010

INFO : Teknik Mengetahui Kek Yang Mengandungi Arak

Pengalaman bekerja di Hotel telah memberi pengalaman yang ingin saya kongsikan bersama pembaca semua.

Saya pernah di lemparkan dengan kek yang saya buat kerana tidak mencampurkan wain atau rum.

Rasa bersalah sentiasa menghantui kerana bersubahat untuk menghidangkan makanan yang tidak halal kepada orang Islam yang lain.

Dengan itu saya berhenti kerja, coz saya rasa ada tempat lain lagi, yang boleh saya dapat rezeki yang halal.

Disini saya perturunkan, bagaimana ingin mengetahui kek yang kita makan mengandungi bahan tersebut.

Apabila kek yang ada wain, rasanya seakan-akan masam sedikit.

Puas saya fikirkan macaman nak memperjelaskan lagi rasanya.

ok la, pernah tak buat Sponge Cake (Sponge Cake Mix 100 gram, Air 100ml, Telur 100 ml dan Minyak 100 ml), kalau
pernah cuba gantikan air dalam resepi, dengan air Pepsi atau Coke.

Hasilnya kek kita akan terasa masam-masam sedikit seperti kek yang ada wain.

Cubala buat, dan simpan "rasa" itu supaya kita akan lebih berhati-hati lagi dimasa akan datang, dan beritahu rakan2 atau saudara mara.

Untuk pengetahuan, adunan kek biasanya digaul dengan tangan. Oleh itu, berhati-hatilah membeli kek.

Sekian

Chef Farid

Order Hari Raya Aidiladha

Cake Birthday utk syrira, sory syira untie x tahu nak tulis nama syira dkt mana tulis kat situ pun ok kan, nie cake MARBLE COKLAT CHEESE CAKE

Nie plk salah satu gambar dari 4 biji MARBLE CHEESE BROWNIES yg ditempah semperna hari Raya Aidiladha

Nie plk antara 1500 biji CHEESE TART yg ditempah semasa hari Raya Aidiladha ari tu...

Nie plk tempahan dr kakak Zizi utk bawa ke MYANMAR, wah jln jauh lah CHEESE TART  nie...


17 November 2010

Salam Aidil Adha & Terima Kasih Banyak2

Besar fadhilatnya jika kita berkorban melakukan sesuatu dengan kesungguhan, dengan kesabaran dan paling penting dengan keikhlasan, nescaya hasilnya takkan sia-sia malah ganjaran di luar jangkaan kita. segala pengorbanan tak kira apa saja, pasti ada keuntungannya. 
Di kesempatan ini, TERIMA KASIH Pza ucapkan kepada Kak Bayyah (SK), Suzie (Tmn Medan), Farah(KPMG), Ain (Shah Alam), Emyra dan ramai lagi pelanggan tetap, semua pelanggan baru dan semua yang dah merasai hasil tangan Pza. Maaf, tak dapat sebut semua. Jika ada kelapangan, berikan sedikit komen di ruangan ini. InsyaAllah, segala komen akan diberi perhatian dan amat dihargai.
Juga, SALAM AIDILADHA kepada semua. Di samping kita seronok bercuti, jangan lupa kepada yang memerlukan. Luangkan sedikit masa dan jadikan AIDILADHA ini titik tolak untuk kita mendalami dan menyelami diri untuk KEJAYAAN yang lebih baik. InsyaAllah...

p/s: Tengah menunggu pelanggan datang ambil order sebelum keluar hantar order ke Kota Damansara.

11 November 2010

Coklat Chip Muffin

Coklat Chip Muffin (Rm0.90) ~ 4.2 x 3.2 cm ~ 

Ptg smlm lps blk dr hantar Cup Cake kat Giant Shah Alam sambil2 wat Cheese Tart utk Doctor Ros(Doctor bersalin kat sek 6) nie regular customer sbb tiap2 hari rabu dia akn order Cheese Tart dgn pza, mugkin ada yg kenal dgn dia klu yg pernah g klinik bersalin kat sek 6 tu sebelah dgn 7e jer.Ok kt cerita pasal ptg td pza try wat COKLAT CHIP MUFFIN memang sedap lah muffin tu, mlm tu bawak g TUISYEN MAWAR INTELEK TTDI JAYA, selalu klu wat benda baru mesti budak2 kat tuisyen tu lah yg dapat rasa dulu, pakat2 mkn lah bebudak tu pas2 dok ckp sedap siap bg cadangan suruh jual kat sekolah dia org InsyaAllah thn dpn klu ada rezeki leh lah hantar kat sekolah TTDI JAYA tu, nanti leh tanya dgn cikgu sek tu yg hantar anak dia tuisyen pza mcm mana nak hantar kat sekolah tu...

10 November 2010

Cheese Tart Lg

Selamat sampai dgn jayanya CHEESE TART 200 biji hari nie jln jauh tart nie dari SHAH ALAM ke Damansara dkt2 dgn One Utama tu, nie staff yg kerja kat bagunan KPMG order dgr2 Fara yg tukang ambik order tuk raya hari nie dkt2 300 jgk tempahan tu blum confirm lg, pza mintak dia confirm cepat2 sbb tempahan skrg utk raya nanti pun dah dkt2 600 biji takut ada yg x dpt merasa jer klu lmbt order, ape2 pun yg x cantik2 tu x bg kat customer semua mks perut nak tau sbb apa jd mcm tu masa lukis2 coklat kat atas tu qais tgh goyang2 kaki pza mintak ambik air kat dlm peti....

08 November 2010

Order Hari Nie



Alhamdullilah hari nie order boleh tahan bnyk jgk 460 biji CHEESE TART, order dr Shah Alam dan Damansara Utama, br jer blk dr hantar Cheese Tart dpt order lg utk esok 200 biji...

Tempahan Utk Hari Raya Aidiladha

Tempahan utk HARI RAYA AIDILADHA pada 17hb nie dah dibuka, so jgn lah malu2 n ragu2 nak tempah dgn pza memang x akan megecewakan sbb dah ramai pelangan2 yg dah tempah n akan tempah lg. Sekarang nie  x perlu risau lg nak buat CHEESE TART sbb pza dah beli oven n mixer besar, so buat kejap jer dah boleh siap beratus2 biji, alhamdullilah nie semua berkat kepercayaan semua pelangan yg pernah ambik CHEESE TART dgn pza..

04 November 2010

Rezeki Datang Mencurah Curah Alhamdullilah

Hari nie order bnyk sgt2 alhamdullilah demi memuaskan hati pelangan tak tidur pun x apa mlm nie janji leh siap semua tempahan, patutnya order 525 biji jer CHEESE TART, tp siang td gi hantar sample dkt2 dgn TV3 tu tp bkn dlm TV3 klu kat dlm tu pza dah msk rancangan WHI dah hehehe, pas2 dlm perjalanan blk tu tepon bunyi rupa2nya sara yg ambik sample tu dia ckp CHEESE TART tu dah abis kwn2 dia mkn dia ckp mcm ikan pirana jer dia org mkn maklumlah masa gi hantar tu lunch time mesti lah semua kelaparan kan. Pastu dia ckp nak order sekali lg tp pza x leh nak ambik sbb nak blk wat 100 biji lg utk mlm nie Doctor kat sec 6 dia nak wat mkn2 kot Pas2 dia ckp nak esok maksudnya hari nie lah pza ckp x leh janji sbb takut x sempat tp sara ckp Insyaallah sempat sbb kwn2 dia nak jgk2 CHEESE TART tu x sampai hati plk nak tolak jd semua order utk hari nie 800 biji... ape2 pun tq bnyk2 yg sudi order tu...

02 November 2010

Saiz Cheese Tart

 Khas utk pelangan2 baru yg nak order CHEESE TART dgn pza yg selalu order tu memang dah tahu dah saiz dia kan,  kat sini pza ada sertakan saiz, selalu yg pelangan order saiz 4.5 x 1.8 cm tu lah, yg besar sikit tu sesuai utk buat door gift majlis keramaian atau persendirian.

Cup Cake & Tart 01/11/2010


Alhamdullilah smlm dpt order CUP CAKE & CHEESE TART. Walaupun bukan hari minggu tetap ada org order jgk , Cup cake tu customer baru nama dia kak ros kerja kat sec 13 jer tp duduk kat Klang yg Cheese tart tu customer yg dah pernah ambk sblum nie dia order lg sekali sbb nak bwk blk kg sbb mak Zizi order, tq Zizi nanti leh order lg yer...

Order Hujung Bulan 31/10/2010

COKLAT MOISE CAKE


MARBLE CHEESE BROWNIES

CHILLED CHEESE CUP CAKE

Semua nie order pada hari ahad, Alhamdulillah rezeki murah pd ujung2 bln nie, org yg paling bnyk order regular customer kak. baayah dr sri kembangan, leh kata 2 minggu sekali mesti order cheese tart n cake. Jumlah tempahan hari nie 1 BIJI CAKE COKLAT MOISE, 1 BIJI MARBLE CHEESE BROWNIES, 12 BIJI CHILLED CUP CAKE, 2 BIJI CHILLED BLUEBERRY CHEESE CAKE & 200 BIJI CHEESE TART...


From Home To Home Deli Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | web hosting