28 February 2011

Chilled Strawberry Cheese Cake

Semalam hari minggu pza dpt order dari cik Shae kita nih..
Shae memang suka dgn cake nih, boleh kata tiap bulan dia akan order cake nih tu pun kalau dia tak sibuk dgn kerja luar..

Gambaran dari atas yer...

Nie plk dari tepi, percubaan susun strawberry kat tepi2 manjadi lps nie leh letak bnyk kat tepi...

27 February 2011

Fruit Tart Utk Hantaran Tunang

Hari sabtu lps pza dapat tempahan utk Fruit Tart, nak wat hantaran tunang katanya mintak pza letak dlm kotak cantik, pza pun g lah cari kotak yg sesuai utk cik Fruit Tart kita nih, dpt lah kotak nie memang sesuai jer bila letak kat dlm tu confirm x goyang2 dah bila dah letak kat dlm...


Dah siap letak dalam kotak memang cute jer bila duduk dlm tu...


Cute miut kan Fruit Tart tu geram ja tgk...

Kepada sesiapa yg teringin nak jgk cik Fruit Tart sebagai hantaran utk insan yg tersayang bolehlah order dgn pza harga pun x mahal hanya RM 25 jer dapat 12 biji sekali dgn kotak, memang berbaloi sgt2 tak perlu lagi nak pikir2 nak bg apa lagi sebagai hantaran...

26 February 2011

Resepi Cake Caramel



Sblum dibakar

Setelah kuar dari oven, terus potong sbb tu x cantik, klu potong lps kuar dari peti confirm lg gebus...



BAHAN2:

(A)
2 sudu besar gula (utk bt gula hangus)
*tabur gula dlm loyang n msk ats api perlahan..biar gula hancur n wrna tukar jd perang



(B) - Bhagian Karamel
1/2 tin susu cair FN...(blh tmbah klu nk karamel tebal ckit)
70gm gula kastor
1/2 sudu teh esen vanila
3 bj kuning telur...(klu tmbah susu cair kena tmbah gak kuning telur)


*Kacau semua bhn  perlahan2...jgn bg berbuih2...nti x jd karamelnye...
tapis dah masukkan dlm loyang gula hangus tadi.


(C) - Lapisan Kek
140gm tepung gandum
70gm gula kastor
3 bj kuning telur
135ml air biasa
1 sudu teh baking powder 
45ml minyak msk



* pukul semua bahan hingga sebati
 
(D)Merinque


6 bj putih telur
70gm gula kastor
1 sudu teh krim of tartar



* pukul semua bhn smpai jd kembang n bila kita angkat dia x jatuh...
campurkan adunan (C) + (D) dan gaul secara kaup balik hingga sebati..


Cara seterusnya:-
 
1. bahgikan kpd beberapa bhgian letakan warna yg disukai



2. masukkan kedlm loyang yg td secara berselang seli

3. Bakar cara double boiling (mskan air panas yer)  - selama 1jam suhu 160-180C ikut kesesuaian oven masing2 ...


4. Bila msk angkat n rest 10 minit br t'balik kan kek yg dibakar tadi..


5.Masukkan dlm peti sejuk 1jam, lepas 2 mkn sejuk2...sedap...tahan dlm peti ais 5 hari tau....2 pun klu x abih d'makan...

23 February 2011

Oreo Cheese Cake (Bake)


Akhinya terbuat jgk Oreo Cheese Cake (Bake) nih, dah lama pza mgidam nak mkn cake nih mgalahkan org yg mgandung ...

Sblum nie bkn x nak wat tp klu wat sebiji sapa plk nak abiskan klu setakat 3 org jer mkn seminggu pun blum tentu boleh abis, skrg nie buat apa2 x perlu risau lg sbb boleh bwk g PTMI semua dapat rasa yg penting sekelip mata jer cake tu dah abis, blum sempat pkul 8mlm semua dah licin...

Kepada sesiapa yg nak order boleh lah booking order dkt pza yg penting pza nya harga amat berpatutan...

Harga RM60
Berat 1.2kg<>
Saiz 8"

22 February 2011

Cake Caramel

Tak sabar2 nak potong x sempat tunggu kek tu sejuk dulu mcm nie lah jdnya...

Tara dah kuar lg kek baru, sebenarnya pza nak buat kek lumut hari nie tp disebabkan bnyk brg nak wat kek lumut tu x ada, semua nak kena kuar g beli, jd pza buat keputusan buat cake yg brg2 dah sedia ada...

Kek nih sedap sbb campuran karamel dah kek yg lembut lg gebussss....

Klu ada sape2 yg dah tergoda n nak order tu boleh lah roger2 k 

Harga cake nih RM 30 jer 
Ukuran 8 inci
Berat 1kg < >


20 February 2011

Less Sugar Classic Brownies

Smlm dlm kul 10 mlm rasa mcm nak wat Brownish utk budak2 tuisyen, ksian plk kat dia org kan pg2 dtg tuisyen kadang2 x sempat nak sarapan kat umah, jd ari nie dgn senang hati pza buat Classic Brownish, abis jgk separuh dari cake tu, yg x abis tu leh bawak utk mlm isnin plk...

3 ketul tu qais yg mkn x sabar2, cake blum sejuk dah bising2 nak mkn...


Badam kat atas tu sedap ranggup tau, pas2 brownish nie kurang manis memang sesuai utk mereka2 yg x suka mkn manis...

19 February 2011

Fruit Tart Order Sha

Smlm pza kuarkan n3 Cheese Tart kan, hari nie pza letak n3 Fruit Tart plk yer, fruit tart nie order dari Sha n the geng...

Sha order 125 biji Cheese Tart dan 50 biji Fruit Tart sbb nak rasa, nie dah msk kali ke3 dia order dgn pza, sblum2 nie dia order utk diri sendiri jer kali nie dia order utk kwn2 n saudara2 dia sekali...

Tgk tu buah anggur n buat kiwi yg fresh lps kena kupas n potong...

Hmm sedap nyeee, sape2 yg dah pernah order mesti akan order lg, klu x pecaya try lah order..


Memang mgamcam lah...

18 February 2011

Cheesese Tart 2nd Order dari Izzmal Hani

12.45 tgh tadi pza sempat kuar hantar 50 biji Cheese Tart utk Izzmal Hani dkt Giant Shah Alam , nie 2nd order dari Hani.

Sblum nie pun Hani order 50 biji jgk dia bg maklum balas sedap Cheese Tart nih....


Nie lah Cheese Tart dia, pza dah letak dlm kotak tunggu masa ja nak kuar g hantar...


Cheese Tart yg baru kuar dari Oven masih panas2 lg nih..


Leh nampak bermacam2 warna ada dlm satu kotak, confirm sedap...

13 February 2011

Red Velvet Cheese Brownies

Susah jgk nak potong  cake nie bg elok sbb kena celup pisau dlm air panas baru lah cheese tu terpotong dgn elok...


Salam semua hari nie pza kuarkan satu cake baru nama cake nie RED VELVET CHEESE BROWNISH, cake nie memang sedap pza mkn sekali rasa mcm nak abiskan semua cake tu....

Sape2 yg x nak ketinggalan tu boleh lah order dgn pza klu nak rasa cheese yg lg bnyk boleh lah mintak pza tambah cheese tu, hanya perlu tambah rm10 jer...

Harga cake nie RM40 sj 

Sape2 yg nak order leh lah call @ msg pza kat no nie 012-544 2482

08 February 2011

Order semperna CNY

Assalamualaikum semua... hari nie pza kuar kan gambar2 sblum blk kg utk CNY ari tu, sibuk nak blk kg punya pasal x sempat kuarkan entry, order2 bawah nie sebahagian dari order ari tu ...
200 Cheese Tart, 125 Fruit Tart, 1 biji Marble Coklat Cheese Cake, 1 biji Chilled Cheese Cake, 
3 biji Carrot Cake

Cheese Tart yg telah memukau hati ramai org... ( Smlm untie kamariah call dia ckp sedap sgt cik Cheese Tart nih nanti nak order lg anak dia pun suka pas2 sempat lah dia gurau naik lah darah tinggi dia lps nie...)

MARBLE COKLAT CHEESE (order dr untie Kamariah utk anak dia)


Fruit Tart (Order dr Salmah Meru, masa first order 25 biji jer pas2 2nd order dia ambk 125 biji)


Chilled Cheese Cake (Cake ke2 Anniversary utk Salmah dia ckp mak mertua dia suka sgt dgn rasa cake nie...)

Terima kasih kpd yg sudi order n percaya dgn kemampuan pza myiapkan order2 rakan2 semua, harap semua berpuas hati la yer, klu ada yg terkurang tu harap dimaafkan...

Sesungguhnya yg baik itu datang dari Allah yg terkurang tu datang dari diri pza sendiri...

07 February 2011

GEGAR 1,000 BLOG OLEH BEN ASHAARI



Hahaha nie kali yg pertama join abg ben , baru nak berjinak2 dlm bidang blogger nie, harap2 lepas nie leh jd terkenal....
.
.
.
abg ben suruh tulis ayat nie
.
SAYA SOKONG DUNIA BLOG dan SAYA SUKA KERANA SAYA MINAT MENULIS DAN MEMBACA BLOG ! ANDA BAGAIMANA ??


From Home To Home Deli Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | web hosting